Informatikai tájékoztató

A BGE tanulmányi és oktatástámogató rendszereibe és különböző szolgáltatásaiba egy felhasználónévvel – a Neptun kódoddal - és a hozzá tartozó jelszóval léphetsz be. Biztonsági okokból kezdeti jelszót nem küldtünk ki, azt mindenkinek saját magának kell beállítania.

 

Kezdeti jelszó beállítása

Látogass el a www.uni-bge.hu/password oldalra, ahol a kiértesítő levélben kapott Neptun kóddal és a felvételi eljárás során megadott e-mail címmel új jelszót igényelhetsz. Az igénylést követően egy e-mailt kapsz, ami 30 percig van érvényben, ez idő alatt kell véglegesítened az új jelszavad. Kérjük, figyelj a jelszóval szemben támasztott követelményekre. Sikeres jelszóbeállítás esetén a honlap a „Sikeres jelszóváltoztatás” üzenetet jeleníti meg.

Ha a felvételi eljárás során nem adtál meg e-mail címet, vagy az ott megadott e-mail cím már nem él, kérjük, elérhetőséged feltüntetésével (lehetőleg közvetlen telefonszámot is megadva) írj levelet arra a karra, ahova felvételt nyertél, az alábbi e-mail címekre:

A személyes azonosítást követően rögzítésre kerül az új e-mail cím a Neptun rendszerbe, amellyel már igényelheted a kezdeti jelszót.

 

Központi informatikai rendszerek és szolgáltatások:

Neptun: tanulmányi rendszer, amely a hallgatók személyes- és a tanulmányaikhoz kapcsolódó adatait tartalmazza, illetve amely segítségével a félév során felmerülő adminisztrációs feladatokat láthatják el (pl. tárgy- és vizsgajelentkezések, féléves regisztráció, stb).

Modulo: kérvénykezelő rendszer, amely a hallgatók részére a tanulmányaik során felmerülő különböző kérelmek ügyintézését könnyíti meg (pl. kreditbeszámítás, munkarend változtatás, stb.).

Coospace: elektronikus közösségi tér, amelyen keresztül az oktatók a hallgatókkal meg tudnak osztani minden, a tanulmányaikhoz kapcsolódó  kiegészítő információt, feladatot. 


További szolgáltatások:

WiFi (eduroam) hálózat
O365 csomag: egyetemi e-mail cím, 1 TB tárterület, Office alkalmazások
VPN: központi könyvtár által előfizetett adatbázisok távoli elérése
Kollégiumi vezetékes informatikai hálózat


BGE Campus App: elérhető a Play áruházban és az App Store-ban