Első lépések

A felvételi követelmények teljesítésével a legelső lépést már megtette azon az úton, mely a BGE-s diploma átvételéhez vezet, azonban a tanév megkezdése előtt még egy sor teendő vár Önre. A következő időszak minél gördülékenyebbé tétele érdekében az első lépéseket az alábbi oldalon foglaltuk össze. Kérjük, hogy mindent figyelmessen olvasson el, hogy egyetemi tanulmányainak megkezdése zökkenőmentes lehessen.

 

1. Beiratkozás
2. Diákigazolvány
3. Kollégium
4. Gólyatábor 

Beiratkozás

A 2017 szeptemberében induló képzésekre 2017.09.04 - 2017.09.09-ig lesz lehetőség beiratkozni.
A beiratkozás kari bontásban zajlik. A pontos információk a kari weboldalakon lesznek elérhetők.

A Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar 

A Külkereskedelmi Kar

A Pénzügyi és Számviteli Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

A beiratkozás részeként fel kell vennie az első féléves tárgyait. A kötelező és választható tárgyakat a mintatantervek tartalmazzák.

 

Diákigazolvány

Amennyiben már rendelkezik NEK azonosítóval, diákigazolványának igénylését a Tanulmányi Rendszeren keresztül tudja megkezdeni. Ha nincs ilyen azonosítója, látogasson el az okmányirodába.
A felsőoktatási hallgatók diákigazolványának elektronikus igénylési folyamatának részleteiről itt tájékozódhat.

 

Kollégium

A Budapesti Gazdasági Egyetem valamennyi kara rendelkezik kollégiummal, ahol állami ösztöndíjas és önköltséges hallgatók elhelyezésére is van lehetőség. A BGE kiemelt tehetséggondozási projektje keretében a kollégiumokban a szakkollégista hallgatók részére külön elhelyezést biztosít. A kollégiumi elhelyezés minden esetben pályázat útján nyerhető el, melynek részleteiről az adott kollégium honlapján tájékozódhat.

Fontos, hogy minden hallgató kizárólag a saját karának kollégiumába nyújthat be pályázatot!

 

Külkereskedelmi Kar Kollégiuma 

(XVI. kerület Diósy Lajos utca 22-24.)

A Külkereskedelmi Kar összesen 236 fős Mátyásföldi Kollégiuma közvetlenül a kar épülete mellett, az Erzsébet-Ligetben, gyönyörű parkos környezetben helyezkedik el. A Kollégiumban 2 személyes, internettel és vizesblokkal ellátott szobák, valamint 4 apartman található. Emeletenként korszerű konyhák állnak a lakók rendelkezésére. A közvetlenül a Kollégium mellett található Erzsébetligeti Uszoda és sportpálya kiváló sportolási lehetőséget biztosít. 

Elérhetőségek és további információk:

+36 1 467 7800/382

+36 1 467 7800/385

A Kollégium honlapja
Felvételi tájékoztató elsősöknek

 

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Kollégiuma

(XI. kerület, Laufenauer utca 1-7.)

A Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar összesen 300 fős kollégiumában szintenként húsz 4 ágyas szoba található. A Kollégium harmadik és negyedik emeletén modern számítógép termek állnak a hallgatók rendelkezésére, valamint az épületben konditerem is működik. 

Elérhetőségek és további információk:

+36 1 466 4855

A Kollégium honlapja
Felvételi tájékoztató elsősöknek

 

Pénzügyi és Számviteli Kar Kollégiuma

(XIV. kerület, Bagolyvár utca 6-10.)

A Pénzügyi és Számviteli Kar összesen 364 fős Bagolyvár Kollégiumában két- és háromágyas szobák állnak a hallgatók rendelkezésére. A kollégium a tanulási feltételek mellett igyekszik biztosítani tagjai széleskörű művelődését, testedzését, szabadidejük tartalmasabb eltöltését (Fészekrakó tábor leendő elsősöknek, Gulliver Kupa, Bagolyvár napok, Szintvetélkedők). 

Elérhetőségek és további információk:

+36 1 469 6679

A Kollégium honlapja
Felvételi tájékoztató elsősöknek


Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg Kollégiuma

(Zalaegerszeg, Gasparich M. út 18/a)

A zalaegerszegi Gazdálkodási Kar Gasparich úti Kollégiumában 440 fő elhelyezésére van lehetőség. A kollégium otthont ad többek között nyelvi tanfolyamoknak, idegen nyelvű esteknek, film-, irodalmi- és zenei kluboknak, koncerteknek, illetve a szakmai és általános ismereteket bővítő találkozóknak, amelyeken közéleti személyiségekkel találkozhatnak a hallgatók.

 

Elérhetőségek és további információk:

+36 (92) 509-904

A Kollégium honlapja
Felvételi tájékoztató elsősöknek


A kollégiumi felvételi eljárást, a kollégium térítési díját a HTJSZ szabályozza.

 

Gólyatábor

Kedves Gólyák!

Először is engedjétek meg, hogy gratuláljunk a sikeres felvételihez, amivel Ti is a Budapesti Gazdasági Egytem népes hallgatói táborának tagjaivá váltatok! Az év során a Hallgatói Önkormányzat és a többi diákszervezet rendezésében az Egyetem számos programlehetőséget biztosít Nektek; az augusztusi gólyatáborral kezdve, a gólyabálon át, az Egyetemi vagy a Kollégiumi Napokig. Emellett különböző hallgatói szervezetekhez is csatlakozhattok (pl.: a Magyar Közgazdasági Társaság helyi ifjúsági szervezete, AIESEC, iskolaújság, szakkollégium), hogy közreműködésetekkel Ti is hozzájáruljatok az Egyetemi élet színesítéséhez, diáktársaitok egyetemi életének emlékezetesebbé tételéhez.

Az Egyetemi programok közül számotokra most talán a gólyatábor a legfontosabb, hiszen amellett, hogy új élményeket szerezhettek, lehetőségeket nyílik arra, hogy megismerjétek leendő csoporttársaitokat, új barátokat szerezzetek, és az is megtörténhet, hogy kollégiumi szobatársatokat is a táborban találjátok meg.

Annak érdekében, hogy minél gyorsabban, minél több hasznos információhoz juthassatok a gólyatáborral kapcsolatosan (jelentkezés módja, határideje, helyszín, időpont, stb.), a BGE kari Hallgatói Önkormányzatainak tagjai összegyűjtötték számotokra a legfontosabb tudnivalókat, így egy helyen találtok meg minden olyan adatot, ami számotokra hasznos lehet. Az egyes Karok által szervezett gólyatáborra vonatkozó információkat hamarosan megtaláljatok ezen az oldalon!

Egyetemi Hallgatói Önkormányzat

 


A Budapesti Gazdasági Egyetem képzéseivel kapcsolatosan esetlegesen felmerülő kérdéseivel a kari Hallgatói Szolgáltatási Osztály munkatársaihoz fordulhat.

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar: hszo.kvik@uni-bge.hu, vagy telefonon
Külkereskedelmi Kar: hszo.kkk@uni-bge.hu, vagy telefonon
Pénzügyi és Számviteli Kar: hszo.pszk@uni-bge.hu, vagy telefonon
Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg: hszo.gkz@uni-bge.hu, vagy telefonon