Első lépések

A felvételi követelmények teljesítésével a legelső lépést már megtette azon az úton, mely a BGE-s diploma átvételéhez vezet, azonban a tanév megkezdése előtt még egy sor teendő vár Önre. A következő időszak minél gördülékenyebbé tétele érdekében az első lépéseket az alábbi oldalon foglaltuk össze. Kérjük, hogy mindent figyelmessen olvasson el, hogy egyetemi tanulmányainak megkezdése zökkenőmentes lehessen.

 

Az első teendők:

1. Belépés az informatikai rendszerekbe
2. Beiratkozás
3. Diákigazolvány


1. Belépés az informatikai rendszerekbe

A Budapesti Gazdasági Egyetem tanulmányi és oktatástámogató rendszereibe és különböző szolgáltatásaiba egy felhasználónévvel – a Neptun kódjukkal - és a hozzá tartozó jelszóval tudnak belépni. Biztonsági okokból kezdeti jelszót nem küldtünk ki Önöknek, azt mindenkinek saját magának kell beállítania.

 

Kezdeti jelszó beállítása

Kérjük, látogassanak el a www.uni-bge.hu/password oldalra, ahol a kiértesítő levélben kapott Neptun kódjukkal és a felvételi eljárás során megadott e-mail címükkel új jelszót tudnak igényelni. Az igénylést követően egy e-mailt kapnak, ami 30 percig van érvényben, ez idő alatt kell véglegesíteniük új jelszavukat. Kérjük, figyeljenek a jelszóval szemben támasztott követelményekre. Sikeres jelszóbeállítás esetén a honlap „Sikeres jelszóváltoztatás” üzenetet jeleníti meg.

Amennyiben a felvételi eljárás során nem adtak meg e-mail címet, vagy az ott megadott e-mail címük már nem él, kérjük elérhetőségeik feltüntetésével (lehetőleg közvetlen telefonszámot is megadva) írjanak levelet arra a karra, ahova felvételt nyertek, az alábbi e-mail címekre:

A személyes azonosítást követően rögzítésre kerül az új e-mail cím a Neptun rendszerbe, amellyel már meg tudják igényelni a kezdeti jelszót.

 

A tanulmányaik során használt központi informatikai rendszerek és szolgáltatások

Neptun: tanulmányi rendszer, amely a hallgatók személyes- és a tanulmányaikhoz kapcsolódó adatait tartalmazza, illetve amely segítségével a félév során felmerülő adminisztrációs feladatokat láthatják el (pl. tárgy- és vizsgajelentkezések, féléves regisztráció, stb).

https://neptun.uni-bge.hu

Modulo: kérvénykezelő rendszer, amely a hallgatók részére a tanulmányaik során felmerülő különböző kérelmek ügyintézését könnyíti meg (pl. kreditbeszámítás, munkarend változtatás, stb.).

https://modulo.uni-bge.hu

Coospace: elektronikus közösségi tér, amelyen keresztül az oktatók a hallgatókkal meg tudnak osztani minden, a tanulmányaikhoz kapcsolódó  kiegészítő információt, feladatot.

https://coospace.uni-bge.hu


WiFi (eduroam) hálózat

O365 csomag: (egyetemi e-mail cím, 1 TB tárterület, Office alkalmazások)

VPN: központi könyvtár által előfizetett adatbázisok távoli elérése

BGE Campus App: elérhető a Play áruházban és az App Store-ban

A rendszerekhez készült tájékoztatók itt érhetők el.

 

2. Beiratkozás

A 2017 szeptemberében induló képzésekre 2017.09.04 - 2017.09.09-ig lesz lehetőség beiratkozni.
A beiratkozás kari bontásban zajlik. A pontos információk a kari weboldalakon lesznek elérhetők.

A Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar 

A Külkereskedelmi Kar

A Pénzügyi és Számviteli Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

A beiratkozás részeként fel kell vennie az első féléves tárgyait. A kötelező és választható tárgyakat a mintatantervek tartalmazzák.

 

3. Diákigazolvány

Amennyiben már rendelkezik NEK azonosítóval, diákigazolványának igénylését a Tanulmányi Rendszeren keresztül tudja megkezdeni. Ha nincs ilyen azonosítója, látogasson el az okmányirodába.
A felsőoktatási hallgatók diákigazolványának elektronikus igénylési folyamatának részleteiről itt tájékozódhat.

  

A Budapesti Gazdasági Egyetem képzéseivel kapcsolatosan esetlegesen felmerülő kérdéseivel a kari Hallgatói Szolgáltatási Osztály munkatársaihoz fordulhat.

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar: hszo.kvik@uni-bge.hu, vagy telefonon
Külkereskedelmi Kar: hszo.kkk@uni-bge.hu, vagy telefonon
Pénzügyi és Számviteli Kar: hszo.pszk@uni-bge.hu, vagy telefonon
Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg: hszo.gkz@uni-bge.hu, vagy telefonon